Klassisk kinesisk akupunktur

 
Akupunkturen udspringer fra den Traditionelle Kinesiske Medicin (TCM.), der bygger på erfaringer gennem de sidste ca. 4000 år. TCM har grundlag i det Taoistiske livssyn om altings stadige bevægelse og foranderlighed mellem Yin og Yang.

Akupunktur er nok den mest kendte behandlingsform indenfor Traditionel Kinesisk Medicin og kan ligesom Tai Chi og Qigong påvirke vores livsenergi, som kineserne kalder ”Qi”. Qi indvirker på niveauet mellem krop og psyke.
Akupunktur kan derfor både bruges til fysiske og psykiske problemstillinger og dermed hjælpe kroppen til at optimere sin egen funktion og balance.

I Akupunktur påvirkes Qi med tynde nåle gennem de 350 klassiske punkter fordelt på 12 meridianer (energikanaler) og 2 ekstrameridianer.
De 12 meridianer er hver knyttet til et indre organ, der varetager en bred vifte af kropslige, energimæssige og psykiske funktioner.

Sygdom opstår når Qi i meridianerne ikke har et frit flow, altså kan energien blive blokeret, komme i underskud eller overskud.
Sygdomme kan påvirke os udefra i form af miljø, kost eller andre eksterne faktorer eller indefra i form af psykiske påvirkninger.

Akupunktur er normalt ikke smertefuldt.
En trænet hånd kan isætte nålen uden det mærkes, dog er der undtagelser afhængig af punktvalg og ubalancens grad.
Når nålen har fanget energien i punktet, skal det føles som en spænding eller en strømmende fornemmelse hos patienten. Så sidder nålen korrekt.

Har man såkaldt "nåleskræk", kan dette afhjælpes med lys behandling, typisk over en behandling.

En anden ting man skal være opmærksom på er, at man ved akupunktur skræller lag af. Kroppen kan kun gøre opmærksom på 1 smerte af gangen, altid den stærkeste. Så når man får fjernet noget ved behandling, dukker der noget ”gammelt” op et andet sted og det er altså ikke fordi Akupunkturen er skyld i den nye smerte.
Et eksempel kunne være:
Patienten kommer med et symptom, som viser sig både på tunge og i pulsen. Det kunne være en dunkende hovedpine, årsagen til hovedpinen behandles. Herefter får patienten ondt i lænden, noget som patienten ikke har mærket til i flere år, men som gik væk af sig selv. Det er fordi kroppen gemmer det væk eller undertrykker smerten og man lære at leve med det, selvom ubalancen stadig er i kroppen.
Efterhånden får man skrællet flere og flere lag af og det ender måske med at man kan fremkalde symptomer fra et fald helt tilbage i barndommen, evt. efter en hjernerystelse.Det er ÅRSAGEN, JEG fokuserer på og behandler, så forsvinder symptomerne også.

Ingen medicin - ingen bivirkninger!
 
Mvh Peder - PultzPunktet 
Ring (+45) 2225 4432 for tidsbestilling