Triggerpunkter

Triggerpunkts teorien er opbygget af den amerikanske læge Janet G. Travell. Hun har i samarbejde med David G. Simons forsket og bevist teorien omkring eksistensen af triggerpunkter. Disse beviser er nedfældet i disse 2 bind

Hvad er et triggerpunkt ?

Forståelsen for hvad et triggerpunkt er, er kun delvist kortlagt, men det er alment accepteret at det er punkter i den tværstribede muskulatur, som efter et traume eller længere tids overanstrengelse forbliver patologisk i lang tid. Punkterne forårsager smerte og bevægelsesindskrænkning for musklen samt en antagonistisk spændt muskel.

Biprodukterne/affaldsstofferne i musklen ophobes ved den motoriske endeplade, som er nervens forbindelse til musklen, derfor vil triggerpunkter altid sidde samme sted, på hver enkelt muskel.

Uden kendskab til triggerpunkter kan problematikker i de dybere lag muskler være vanskelige at afhjælpe. Problemer i  skulderregionen kan næsten være umulige at rette op med almindelig massage, men ved hjælp af triggerpunkter løses disse hurtigt og smertefrit.

Med en triggerpunkt behandling er man også istand til at komme dybt ind i muskulaturen uden at bruge kræfter og uden at klienten føler væsentlig smerte, den er yderst velegnet til traumer såsom piskesmæld, o.l.

Tennis og golf albuer kan også behandles med triggerpunkter.


 
Ring (+45) 2225 4432 for tidsbestilling